Tips & Tricks van andere gebruikers

Gebruik voor andere gesprekken?

V: Kun je de Oudergesprekplanner ook gebruiken voor ander type gesprekken?

A: Het mooie van de oudergesprekplanner is dat je alles kunt plannen wat je wilt. Wat wij vaak doen is een lijst uploaden met alleen de leerlingen die naar groep 8 gaan, en dan plannen we op die manier gesprekken met de ouders van die groep. We plannen op deze manier ook gesprekken met de logopedist.

Kun je extra gesprekken toevoegen?

V: Het komt soms voor dat wij toch op een dag iemand extra willen inplannen, ook als daar eigenlijk geen tijd voor is. Kan dat?

A: Wat wij altijd doen is extra tijdslots reserveren. Als de gesprekken bijvoorbeeld van 16.00 uur tot 18.00 uur zijn, dan maken we een cyclus aan van 15.30 uur tot 18.30 uur. Van 15.30 uur tot 16.00 uur klikken we dan dicht en van 18.00 uur tot 18.30 uur, maar later kunnen we die altijd nog open zetten en daar ouders inplannen die echt niet anders kunnen.

De hele school plannen

V: Moet ik meteen een planning maken voor de hele school?

A: Nee, dat hoeft niet. Wij hebben het eerst een keer geprobeerd voor één groep en toen dat goed werkte, hebben we alle groepen toegevoegd. De oude groepen hebben we wel ingepland met het systeem, dat werkt namelijk ook een stuk handiger dan excel.

Gebruik van de planner

Overschrijven van tijden

V: Kan ik door ouders geplande tijden overschrijven?

A: Ja. De administratie heeft alle rechten en kan dus besluiten om planningen door ouders en onderwijzers te verschuiven. Daarom krijgen ouders altijd een mail met de definitieve planning en worden ze gewaarschuwd dat er altijd nog wijzigingen kunnen plaatsvinden in de planning.

Ouders zonder mailadres

V: Wat doe ik met ouders zonder mailadres?

A: U kunt deze ouders op de traditionele manier plannen. U laat het e-mailveld leeg en plant zoals u dat gewend was. U kunt deze ouders dan zelf in de planning plaatsen en op de hoogte brengen.

Gescheiden Ouders

V: Is er ook een mogelijkheid voor gescheiden ouders?

A: De oudergesprekplanner gaat uit van het e-mailadres als unieke sleutel. Je kunt een kind dus twee keer opvoeren met een ander mailadres. De ouders kunnen dan allebei apart een gesprek inplannen.

Broertjes en Zusjes

V: Is er een oplossing voor ouders met meerdere kinderen die graag de afspraak opeenvolgend willen plannen?

A: In de Oudergesprekplanner kun je zelf aangeven of ouders met meerdere kinderen een aantal dagen eerder mogen plannen, zodat ze hun afspraak opeenvolgend kunnen plannen.

Kosten en licentie

Limieten in gebruik

V: Zit er een limiet aan het aantal gesprekken dat je in mag plannen?

A: Nee. Voor 179 euro exclusief BTW per jaar mag u onbeperkt gebruik maken van de oudergesprekplanner.

Betalingen

V: Wanneer betaal ik nu en hoeveel?

A: Wij factureren op 4 januari en 4 augustus. Wanneer wij u factureren is afhankelijk van het moment dat u bij ons ingeschreven bent. U betaalt dan voor het daaropvolgende jaar. U krijgt van ons een digitale factuur. Als u dus op 4 januari inschrijft, gebruikt u het eerste half jaar de oudergesprekplanner gratis.

E-mail vragen

Ik heb niet

V: Ik heb geen e-mail ontvangen

A: Helaas komt het soms voor dat een e-mail in de spamfolder terecht komt. Wij doen er alles aan om dit tegen te gaan, alleen is niet elke mailprovider even meegaand. Open de mail in de spamfolder en klik op "Dit is geen spam" om de e-mails in de toekomst wel te ontvangen. Ook kan je de verzender "mailer@oudergesprekplanner.nl" toevoegen als veilige afzender.

Ik wil niet

V: Ik wil geen e-mails ontvangen

A: Wij sturen de e-mails namens de school, mocht je echter de e-mails niet op prijs stellen dan kan je onderaan de mail klikken op 'unsubscribe'.

Ik wil toch wel

V: Ik wil toch wel e-mails ontvangen

A: Heb je op unsubscribe gedrukt en wil je toch wel e-mails ontvangen? Log dan in op je account, onder je profiel kan je aangeven dat je toch wel e-mails wil ontvangen.

Staat uw vraag er niet bij?

Indien u extra ondersteuning nodig heeft of u wilt contact opnemen met oudergesprekplanner, vul dan ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.