Elsje (7 jaar, leerling)

Toen ik een briefje mee moest nemen, was ik het vergeten aan mijn mama te geven. En toen was het kwijtgeraakt onder in mijn tas. En toen kreeg mijn moeder een afspraak en toen kon ze niet. Toen was ze kwaad op mij en moest ik huilen. Ik was dus heel blij dat ik van de school geen briefjes meer mee hoefde te nemen. En dus ook niet meer hoefde te huilen.

Sabien (42 jaar, werkt op de administratie)

Meestal ging het als volgt. Eerst printten we al die briefjes uit, dan in kleinere briefjes snijden, dan meegeven aan alle onderwijzers. De onderwijzers moesten dan alle namen van de kinderen er op schrijven. Daarna kwamen de briefjes weer terug. Sommigen waren verkeerd ingevuld, andere waren onduidelijk geschreven. Sommige briefjes kwamen nooit terug. Vervolgens een hoop gedoe met de planning, en dan weer alle tijden op de briefjes schrijven en meegeven met de kinderen. Daarna begonnen allerlei ouders te bellen, moesten we weer schuiven met de planning. Het kostte ontzettend veel tijd. Nu maak ik binnen 5 minuten een nieuwe planning, en ik ben klaar. En ouders vinden het nog prettig ook.

Meneer Ruud (28 jaar, onderwijzer)

Ik wil dus zoveel mogelijk tijd bezig zijn met de kwaliteit van de lessen. Ik wil lessen voorbereiden, leuke voorbeelden zoeken voor de leerlingen, aansluiten op de actualiteit en mijn mindere leerlingen wat extra aandacht geven. Ik zit dus helemaal niet te wachten op allerlei administratieve bezigheden, zoals het schrijven van briefjes en het maken van planningen. Dankzij de oudergesprekplanner kan ik zelf bepalen wanneer de gesprekken plaatsvinden en ben ik er geen tijd meer aan kwijt. Heerlijk.

Anja (54, logopedist)

Ik gebruik het systeem ook. Ik ben regelmatig een week op school en dan moet ik de leerlingen inplannen. Ik maak dan een speciale groep aan met alle leerlingen, en die kan ik dan eenvoudig met het systeem inplannen. Werkt perfect.

Ronald (Vader, 46 jaar)

Het is gewoon ideaal. Ik krijg een mail. Ik klik op de link, ik plan de afspraak van Vince en Holly in. En als ik thuiskom, en het blijkt dat mijn vrouw die avond moet werken, dan klik ik gewoon opnieuw op de link en verschuif ik de afspraak. Easy.

Fons (57 jaar, directeur)

De doelen van de school: Modern zijn. Digitaal. De ouders moeten inspraak hebben en alles zoveel mogelijk zelf kunnen regelen. De school moet transparant zijn, de ouders betrokken. En we moeten zuinig zijn. De oudergesprekplanner heeft al die elementen in zich en voor 179 euro per jaar past het ook prima in ons streven om niet teveel geld uit te geven.